Signs

Det är inte ofta jag orkar se en film på youtube som är längre än fyra minuter, därför krävs det en hel del för att jag ens ska trycka på play. Och "en hel del" hade den här kortfilmen så det gjorde inget att den var över tolv minuter. Signs heter den och är hur söt som helst och har ett fint budskap. En lycklig liten känsla spred sig i magen när jag såg den så jag tycker att ni också ska se den!



/S

Man lär sig nåt nytt varje dag

Jag fick lära mig något nytt idag, nämligen att aktiviteten i hjärnan påverkar hur lätt man har för att bli glad. Om man har hög aktivitet i hjärnans vänstra frontallob (frontallob= den främre delen av storhjärnan, enligt wikipedia) så har man lättare för att uppleva saker som positiva i vardagen än de som har högst aktivitet i den högra frontalloben, de är istället mer stressade och bekymrade.
Hoppas ni förstod för det gjorde knappt jag så här på kvällskvisten då min aktivitet i hjärnan är ganska låg. Men där fick ni i alla fall lite vetenskaplig fakta om glädje.

/S

fiskburgare

Nu har vi världens håltimme och då passar vi på att jobba lite med projektet. Dock är aldrig vår handledare där när vi behöver henne trots att vi har utsatt tid. Dålig stil tycker vi..

Vi har precis käkat fiskburgare vilket hittills har varit den godaste maten den här veckan.

Just nu håller vi på med en enkät som vi ska skicka ut till olika skolor här i Karlstad för att får ytterligare resultat. Det är väl allt vi har att säga just nu.

/ makemehappy

Ni glömmer väl inte bort att pussa eller krama dem ni tycker om lite extra mycket idag? Visst kan man tycka att det är fånigt med en speciell dag för att visa sin uppskattning och att man borde göra det året om, men jag tycker att det är mysigt med alla hjärtans dag.  Även om man inte har någon att tillbringa dagen med så kan man ju passa på att ta hand om sig själv eller sina vänner. Det är dessutom fint att butikerna en gång om året fylls med hjärtan.




Kärlek och pussar till er!

/S

fredag

Nu har ännu en läsare berättat för oss vad som gör henne glad. Alexandra heter hon!

Tänkte att jag skulle berätta något som gör mig glad, nu när man ändå har chansen på denna sida :)

Något som gör mig otroligt glad är när jag får fotografera, leka med kameran. Ta foton på allt runtomkring mig, även om det så skulle vara något som andra skulle tycka var fult. Men det får en bara att tänka på saker som "Varför tog hon de fotot, vad tänkte hon?". Kul att skapa tankar hos andra. Och det gör mig glad att få en som sätter tankar och fantasier hos andra ;) Men kort och kameran och fotograferande gör mig GLAD :)

/ m

tillåt mig skratta


Det här är så roligt att jag får ont i magen av det. Så kolla på det och förläng livet vet jag.

/ m

tillåt mig skratta


Det här är så roligt att jag får ont i magen av det. Så kolla på det och förläng livet vet jag.

/ m

Dance!

Jag satt och funderade på vad jag skulle blogga om, något som gjorde mig glad. Så kom jag att tänka på den här snubben:


(rekommenderar att se den på youtube med HD, bilden här är kass)

Sånt här blir man glad av tycker jag. Människor som kommer på sådana här saker och sen fullföljer dem och som gör något roligt som även inkluderar andra utan att det behöver vara något som man får betalt för. Jag avundas honom, jag skulle också vilja dansa i alla världens länder med vilt främmande människor.

/S

Solsken

Idag borde man egentligen inte sitta inne med tanke på det fina vädret, i alla fall skiner solen här i Karlstad vilket får oss på bra humör. Om ni känner er nere så ta gärna en promenad men akta er för att halka! Hoppas ni får en fin dag!

/M & S

En läsares novell

Het, nästan kvav luft. Människor och åter människor vart jag än ser mig omkring mig. En armbåge trycks in i mitt revben så att jag tappar andan. Lukten av svett blandas med doften av snabbmat, flottigt hår och dammet från smutsiga festivalskor.
Pojkens armar runt omkring mig, en sköld mot ytterliggare armbågar som vill tränga undan sina konkurrenter. Som vilddjur som fått vittring och vägrar låta någon annan haffa deras byte. Jag ger mig inte, har utspelat den här kampen alldeles för många gånger förut. Spjärnar emot, sparkar, känner hur min livboj i massan av vilda djur håller mig ännu hårdare. Fötterna har sedan länge börjat värka efter timmar av väntan. Förväntningen ligger tjock i luften. Men snart så existerar inte längre några vassa armbågar, inga smutsiga odörer och inga blodtörstiga kraftmätningar. Plötsligt börjar musiken strömma ur högtalarna. Edelweiss. Alltid samma låt innan det är dags. Jag känner väl igen känslan som infinner sig. Värmen sprider sig i min bröstkorg och det pirrar till i magen när tonerna ebbar ut och ersätts av introt till "Tro och tvivel". Den vilda folksamlingen börjar skrika. Jag skriker högst, men ändå kan jag inte höra min egen röst, den drunknar i folksamlingens jubel innan den hinner nå mina öron. Så kommer han ut på scenen, skriken blir om möjligt ännu högre när han med ett leende kliver ut och riktar all sin uppmärksamhet mot publiken. Jag ställer mig på tå i mina Converse, sträcker ut armarna som för att nå, räcka, få tag i, komma åt, grabba tag. Och så börjar han sjunga. Snart sjunger ett helt hav av människor med.
Jag sluter ögonen och lyssnar till rösten som efter timmar, dagar, veckor, månader av väntan äntligen finns där att lyssna till. Ett snabbt ögonblick tänker jag på alla de där dagarna av väntan som nått fram till det här ögonblicket. Med en enda ton lyckas den där rösten ställa allting tillrätta, lyckas förmedla varje känsla som finns i mitt tonårshjärta, i min tonårssjäl. Jag känner pojkens armar hårdare kring min midja, känner hans snabba hjärtslag mot min rygg, en vibrerande känsla som får det att suga till i magen. Jag känner hans hår kittlandes mot min kind och jag känner kravallstängslet skava mot mina höftben.
Kvällen övergår alldeles för snabbt till natt. En ljum augustinatt, en förtrollad natt som aldrig blir riktigt mörk. Det är fortfarande ljust, även efter att han lämnat scenen. Ljuset finns kvar, precis som i våra hjärtan
Den där timmen, den mest makalösa timmen den här sommaren, är slut. En timme då jag har lyckats uppleva och särskilja alla de känslor som nu bara bubblar omkring i en enda röra inom mig.
Jag gråter, skrattar, kysser, dansar, älskar, hatar, lever, dör.
Jag är så enormt lycklig
Timmen blir till en ny, 1 augusti blir till 2 augusti.

En liten novell, tagen från mitt verkliga liv som innehåller några av de viktiga elementen som gör mig lycklig.

/ makemehappy

Förlåt!

...ett ord som kan göra livet lite ljusare. Jag läste dagens inlägg på bloggen 365 saker du kan göra som handlade om att förlåta och om man tänker efter så inser man att det är mycket lättare att vara lycklig om man slipper gå omkring och ha dåliga känslor för någon. Ibland kan det vara svårt att klämma fram den där ursäkten samtidigt som det kan vara svårt att ursäkta någon, men bara man klarar av att komma över den där spärren man satt upp mot personen så kommer allt kännas mycket bättre, det lovar jag! Dessutom så blir inte bara en, utan två (eller kanske flera) personer lite gladare.

/


ett riktigt gapflabb

Att skratta är roligt, det visste vi ju redan men att det faktiskt är bra för kroppen var något nytt för mig iallafall. Satt och läste i Det goda skrattet av Görel Kristina Näslund förut och där stod det att man ska helst gapskratta 6-8 gånger per dag. Genast började jag fundera på om jag gör det. Är ju iofs svårt att räkna alla gånger man skrattar under en dag.. Men idag gapskrattade jag minst en gång och det var när min kära vän Sandra, som också driver den här bloggen sa colomuseum istället för coloseum. Och nej, jag är inte helt säker på hur det stavas.

Det goda skrattet tog iallafall upp att andningen blev bättre av att man gapskrattade då lungorna nästan helt tömdes på luft. I vanliga fall har vi ju alltid restluft kvar, (lungorna töms ju aldrig helt) men när vi skrattade så tömdes lungorna på den också, det gjorde att utbytet av syrerik luft blev bättre. Det fanns en massa andra saker som också blev bättre, tex vårt välbefinnande. Dessa saker är värda att tänka på.

Och glöm för guds skull inte att skratta nu.
/ m

Kärlek

Jag tycker att kärlek blir man lycklig av, och det är en känsla som man mår riktigt bra av. Nu pratar jag om kärleken i allmänheten, Familj, vänner, men även att ha flick/pojkvän som man älskar och att vara kär och galen. Och nu passande att jag pratar om kärlek, är det ju Alla hjärtans dag på Lördag (14/2), som nog de flesta vet om. Men så alla ni som tycker om någon, visa för den att ni verkligen gör det. Självklart behöver man inte gå på affärernas trick och att köpa massvis med onödiga saker för att bevisa att man tycker om den, men det är klart att det uppskattas alltid med någon fin ros eller en chokladask.

Skriv gärna och berätta om vad kärlek är för dig.


/ J


bilden talar för dig själv


/ m

När det släpper

Ni vet den där känslan man får när poletten trillar ner, när man har försökt förstå något i timmar och så helt plötsligt så släpper det och allting känns lätt som en plätt, den känslan älskar jag! Kanske beror glädjen av den på att man minutrarna innan mer eller mindre kunde ha fått ett psykutbrott för att ingenting verkade logiskt. Hur som helst så är just den "hissen-gick-ända-upp-känslan" helt underbar och nu när jag är sjuk, och hjärnan inte utnyttjar kapaciteten som den brukar, så har jag råkat ut för detta mest hela dan. Det är helt enkelt skönt när man förstår saker och ting och man får sig ju dessutom ett gott skratt över hur korkad man var innan.

/S

det är fasen inte lätt

Nu ligger jag här hemma och är sjuk! Då är det fasen inte lätt att komma på något att skriva om som man blir glad av.

Något som man dock blir glad av när man är sjuk är om någon kommer hem med något oväntat, det kan vara en tidning eller lite choklad. (synd bara att mamma inte tänker så så ofta). Kommer ihåg en gång när jag hade varit sjuk ett tag med var på bättringsvägen då kom bästaste bästa med choklad och en tidning. Då vart jag glad!

/ m


En underbar film.

Häromdagen såg jag en underbar film, som gjorde mig glad, "The Holiday"
Jag vill rekommendera denna film, som garanterat gör att du genast efter du har sett filmen
att du får ett leende på läpparna. Filmen innehåller mycket om kärlek och humor.
Jag kan tycka att efter man kommer hem från en jobbig dag i skolan
och bara vill komma bort för en stund eller bara mysa med sina kompisar, så är att se en riktigt bra film ett bra alternativ som man kan göra.

Kan du rekommendera någon film som gör dig glad?


/ J


Ät en banan!

Ett sätt som många använder sig av för att bli glad är att äta, tröstäta brukar det till och med kallas enligt vissa. Och när man ändå håller på och vräker i sig så kan man ju lika gärna satsa på att äta något som det faktiskt bevisats att man blir glad av. Några saker som man tydligen ska bli glad av i alla fall för stunden är bland annat choklad och banan. Två bananer om dagen kan man äta för att bli glad, de tillför nåt ämne till hjärnan som gör att man lättare blir på bättre humör. Så dettta ska jag absolut testa nästa gång jag känner mig nere. Good mood food, så kallas den glada maten!
Något annat som jag personligen blir glad av är pepparkakor. Så där har ni tre tips på humörhöjare: choklad, banan och pepparkakor!



/S

skratta mera!

Skratta är något jag är riktigt bra på faktiskt! Och mitt skratt smittar av sig, om jag ska lita på vad mina vänner säger. När jag väl sätter igång och skrattar så är det svårt att sluta. Tror att väldigt många skrattar åt mig också, för det låter väl inte helt normalt kanske. Men what ever, ett skratt förlänger ju livet!


Bilden är tagen på en bok som handlar om skratt.

Vad får er att skratta då kära vänner? Det är en väldigt svår fråga egentligen. Jag har också svårt att svara på den frågan men om jag ska vara helt ärlig så skrattar jag ofta om någon gör bort sig eller illa sig, kollar dock så att det inte är någon fara först! Många av mina vänner säger att jag har väldigt dålig humor, dock är jag inte benägen att hålla med om det!

Men visst är det underbart att skratta? Love it! Så lyd mitt råd och skratta mera!
/ m

RSS 2.0