Tid för att slappna av

Så var det äntligen helg igen. Finns det nåt härligare än att få några dagar ledigt efter en hemsk vecka som inte har innehållit mycket mer än massor av plugg inför prov. Det ska bli skönt att få koppla av lite. För mig görs det bäst genom att hitta på något roligt ena dagen för att sedan bara vara hemma den andra och göra absolut ingenting. Den här helgen kommer det bli party, cabary och filmkväll. Hur tillbringar ni er helg?

/S


besöksrekord!

Något som gör oss glada är när folk besöker bloggen! Och idag har vi haft besöksrekord. Det var inte många men det ökar, vilket gör oss väldigt glada!

/ m


vad är lycka för dig?

En läsare skriver:

Lycka för mig att ha den där speciella vännen.
En vän som finns där när alla andra sviker, den som finns vid ens sida 24/7.
Även om man inte umgås hela tiden så vet man ändå att den personen finns där.
En person som hatar att se en ledsen, vägrar låta en tänka dumma tankar och låter en absolut inte tycka illa om sig själv. Någon som plockar upp en när man är nere.

"Faller du så faller jag" sägs det, men en bästa vän låter en aldrig falla. Den håller en kvar och låter en aldrig tappa taget.

Vissa får aldrig uppleva den lycka som en sådan vän ger. Men jag har haft turen att få göra det, och skulle någon fråga mig vad det bästa som hänt mig i livet är, så skulle jag svara: "att få en vän som F."

Utan denna person hade jag inte varit den jag är idag. Mitt liv vore inte detsamma och jag hade absolut inte varit lika lycklig.

Så att ha en vän som är värd mer än guld, det är riktig lycka för mig!


//MSF

Berätta gärna var lycka/glädje är för er också!
/ m


Konstgjord lycka?

För några dagar sedan kunde man läsa i Metro om lyckopiller. Det finns ju många sätt att bli glad på men är detta verkligen ett av de bättre? Jag antar att det råder delade meningar om dessa små piller och därför undrar jag vad ni anser? Tror ni att det går att bli lycklig bara av att ta ett piller?

/ S


Snö, tulpaner, sol och fallande löv

De senaste dagarna har det äntligen börjat snöa. Jag säger äntligen för jag har längtat efter en riktig vinter. Det verkar som att de flesta man pratar med tycker att sommaren är den bästa årstiden och de mer eller mindre hatar vintern för att det är så kallt, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken årstid som jag gillar bäst. Jag älskar snö och blir alltid lika glad av att se de små vita bomullsliknande tussarna falla från himlen.



Vilken årstid gör dig gladast?
Eller har du nåt tips på något uppiggande till alla vinterhatare där ute? Berätta gärna!

/ S

Ett leende kan göra någon glad

Visst är det lite konstigt att bara genom att någon ler mot en så blir man glad? Det tycker jag iallafall och det har hänt mig många gånger att någon har lett åt mig och det har gjort min dag. Jag försöker också vara en som ler åt folk men det kan vara svårt då man ofta går i sina egna tankar. Men tycker att alla kan kosta på sig att slänga iväg ett leende till personen de möter i bussen, på torget eller i någon affär, det kan göra mycket!

Häromdagen skulle jag och sandra handla på konsum och sandra ställer sig framför mig i kön och jag säger lite skämtsamt meen, gick du före? då säger damen som står framför sandra att jag kan ta hennes plats för hon kom på att hon hade glömt något. Tyckte att det var komiskt och det var en sån där sak som gör en glad, eller iallafall som gör mig glad!

/ m

Om de glada lapparna

Det är aldrig kul att vara missförstådda och det vill vi inte heller bli. Vi är medvetna om att det finns många som mår dåligt och att världen inte alltid är fylld av rosa moln. Därför tycker vi att det är viktigt att sprida lite glädje och det är det som är syftet med den här bloggen. Vi vill veta vad som gör er glada för att kunna berätta det för andra och förhoppningsvis kunna ge tips och idéer på hur man kan må lite bättre. Vi snackar inte om en hel livsförändring utan bara små saker i vardagen som piggar upp.

För att marknadsföra vår blogg har vi lappar uppsatta på några skolor som vi kallar "glada lappar". Var och en av dessa lappar innehåller några små ord som vi tycker att man blir glad av att höra. Vi misstänkte innan vi satte upp dem att det fanns de som kanske redan mådde dåligt som kunde ta illa upp av dem och det är självklart inte meningen med lapparna. Så om vi har på något sätt förolämpat er genom lapparna så ber vi tusen gånger om ursäkt och hoppas att ni förlåter oss för det. Vi vill verkligen inte någon något illa.

Det finns positiv respons också och det tackar vi för!
Ni är alla underbara!

/s


DET HÄR ÄR JAG: JULIA

Jag heter Julia och är 18 år. Jag bor i Karlstad. Jag går tredje året på Tingvallagymnasiet, Samhäll med inriktning mot språk. Mina intressen är bl.a musik ,dans och att träffa nytt folk är alltid trevligt. På fritiden när jag inte går i skolan är jag med mina vänner, eller är bara hemma och softar.  Hur jag ska beskriva mig som person är jag social och oftast positiv, men även envis.


Vad gör mig glad då?  Det som gör mig riktigt glad är min famlij och mina vänner. Jag tycker att mina vänner är de bästa vänner man kan ha, och dom gör mig alltid glad och jag har alltid roligt med dom, och visst känns det bra när man har vänner som man kan lita på! Men det kan också bara vara små saker som gör mig glad, att få en komplimang eller lyssna på bra musik, såna där allmäna saker som kan göra en glad.

/ J

Det här är jag: Sandra

Som ni kanske förstår av rubriken så heter jag Sandra och är en av tre tjejer bakom den här bloggen som är en del av vårat projektarbete. Jag är 18 år och bor i Karlstad där jag också pluggar ekonomi-juridik på Tingvallagymnasiet vilket för det mesta är väldigt roligt, mycket tack vare de underbara människorna jag lärt känna där. Skolan tar mycket av min tid men den tiden som blir kvar spenderar jag helst med kompisar, shopping eller bara ta det lugnt hemma framför en film eller med bra musik. De flesta skulle nog beskriva mig som en ganska lugn och tyst person och det är så jag alltid har varit och det beror nog mycket på att jag älskar att höra andra prata utan att behöva vara en del i samtalet, att bara iaktta passar mig bra!


Vad gör mig glad då? Det finns så otroligt mycket som gör mig glad, jag är nog ganska lättroad och känner mig oftast väldigt lycklig. Det som gör mig allra gladast är min familj och mina vänner, utan dem skulle jag känna mig som en svart klump. Men även små saker i vardagen betyder mycket, sådant som man kanske egentligen inte tänker på men som ändå finns där, allt från ett fint dekorerat skyltfönster till små handlingar av vänlighet. Men om det finns något som får mig riktigt glad så är det ett leende!


/s

det här är jag: marika

Just det här hatar jag! Det är så svårt att beskriva sig själv men jag ska försöka så gott jag kan.

Jag heter iallafall Marika, är 18 år och går mitt tredje och sista år på Tingvallagymnasiet, som enligt mig är Karlstads bästa gymnasium. När jag inte är i skolan eller pluggar (vilket nästan tar all min tid) så är jag med vänner, shoppar eller är ute. Dricker nödvändigtvis inte alltid alkohol utan tycker det är roligt att umgås med folk! Både gamla som nya. Något jag älskar att göra är att prata. Oftast lite mycket men det får man tåla om man är kompis med mig. haha.

Vad gör mig glad då? Jo, det som gör mig riktigt glad är mina vänner! Satt och funderade på vad jag skulle skriva här när jag åkte hem med bussen förut. Och det enda jag kom på som verkligen gör mig riktigt glad är mina vänner. Jag älskar dem! Nu är det mina nära vänner jag pratar om och jag älskar varenda en av dem.
Det är de som alltid kan få en att le även om man är ledsen, de man alltid har roligt med, kan berätta hemlisar för eller bara sitta tyst framför en film. Det är de vännerna som gör mig allra gladast!

/ m


Vad gör vi?

Vi är tre tjejor som går på Tingvallagymnasiet i Karlstad. Den här bloggen är en del av vårt projektarbete som handlar om glädje & lycka. Med bloggen vill vi få fram vad som gör er glada. Vad är lycka för er? 

Här kommer vi att publicera era berättelser och tips på hur man kan göra andra glada. Vi kommer även att komma med egna tankar kring glädje men också en del fakta.

Om ni har historier att berätta så kan ni skriva en kommentar eller ett mail till [email protected] och ni får givetvis vara anonyma om ni önskar det.

I de nästkommande inläggen kommer vi att närmare presentera oss. Så att ni får en bild av vilka vi är som driver den här bloggen.

Ha det bra så länge / makemehappy

RSS 2.0